new volvo beds

Η νέα σειρά της Volvo FH ήταν το κέντρο της προσοχής στη φετινή IAA Διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Ανόβερο. Με μια προσεκτική ματιά διαπιστώνουμε ότι το νέο αναγεννημένο Volvo είναι ένα διαφορετικό “θηρίο” βαριών μεταφορών σε σχέση με τον προκάτοχο του. Πριν κυκλοφορήσει άλλωστε το είδαμε σε μια λαμπερή εκστρατεία διαφήμισης με τεντωμένα σχοινιά, πάνω στα οποία προχωρούσαν επαγγελματίες μπαλαρίνες.

Αν κάποιος ρίξει μια γρήγορη ματιά εξωτερικά θα πει ότι δεν παρουσιάζει μεγάλη απόκλιση από τον τύπο της προηγούμενης 19 ετών πλατφόρμας, ωστόσο με μια προσεκτικότερη εξέταση θα καταλάβει ότι το αναγεννημένο θηρίο έχει διαφορές που ξεκινάν από το μηδέν και πάρα πολλές ενδιαφέρουσες εξελίξεις κάτω από το λαμπερό “δέρμα” του.

[tabs tab1=”Καμπίνα” tab2=”Εξωτερική εμφάνιση” tab3=”Επάνω μέρος καμπίνας” tab4=”Στο δρόμο” tab5=”Πλάγια όψη” tab6=”Θέση οδηγού“] [tab1] [/tab1] [tab2] [/tab2] [tab3] [/tab3] [tab4] [/tab4] [tab5] [/tab5] [tab6] [/tab6] [/tabs]

Ο πρόεδρος της Volvo Claes Nilsson είναι δικαιολογημένα ενθουσιασμένος για το πρώτο Volvo FΗ μετά από 20 χρόνια! Δήλωσε ότι δεν αποτελεί απλά μια καινοτομία μετά από τόσα χρόνια αλλά μια ολοκαίνουργια ολοκληρωμένη λύση μεταφορών, μια λύση όπως τόνισε που θα κρατήσει τη Volvo στη κορυφή και μέσα στο παιχνίδι του ανταγωνισμού ως πρωτοπόρο εταιρεία. Όλη η σχεδίαση υποστηρίζει ότι πραγματοποιήθηκε με τον οδηγό στο μυαλό τους, από την άνεση μέχρι την ασφάλεια και τον χειρισμό με γνώμονα όλες τις πληροφορίες των πελατών της όλα αυτά τα χρόνια. Έκλεισε λέγοντας “Ένας ευτυχισμένος οδηγός σημαίνει ένας ευτυχισμένος ιδιοκτήτης“.

Τι βρίσκεται μέσα στο μεγάλο Σουηδό?

Για αρχή, η καμπίνα έχει επιπλέον κυβικά μέτρα στον εσωτερικό της χώρο, δίνοντας περισσότερο χώρο πάνω από το κεφάλι του οδηγού και στη θέση πίσω του. Υπάρχει συνολική αύξηση αποθηκευτικού χώρου στην καμπίνα 300 λίτρων. Αυτό το έχει καταφέρει στρέφοντας τις κολώνες της καμπίνας, δίνοντας τες ένα λεπτότερο προφίλ και μεταφέροντας τους σχεδόν σε κατακόρυφη θέση. Το παρμπρίζ αποτελεί ένα δομικό μέρος της καμπίνας και η οροφή διπλασιάζεται και μετατρέπεται σε έξοδο κινδύνου σε περίπτωση ανατροπής του οχήματος.

Υπάρχει ακόμη και ένα μικρό κόκκινο σφυρί δεμένο με την πλευρά του καθίσματος του οδηγού για τη συντριβή της γυάλινης ηλιοροφής. Ένα άλλο κέρδος που δημιουργήθηκε στρέφοντας τις κολόνες είναι η αύξηση της ορατότητας και αυτό συμπληρώνεται από ένα εντελώς νέο σύστημα από καθρέφτες.Είναι έτσι κατασκευασμένοι που κρατάνε μακριά τη βρωμιά του δρόμου. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι το σύστημα καθρεφτών να καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο στην πλευρά των παράθυρων με κέρδος στην ορατότητα.

Ο κλιματισμός P-Climate έχει πλήρη έλεγχο όταν το όχημα είναι σταθμευμένο, χωρίς τον κινητήρα σε λειτουργία. Το σύστημα χρησιμοποιεί ένα 110-volt συμπιεστή που τροφοδοτεί θέρμανση και κλιματισμό στο όχημα μέσω των αυτόματων ενσωματωμένων συστημάτων διαχείρισης της μπαταρίας του οχήματος. Αυτό διατηρεί την επιθυμητή θερμοκρασία του θαλάμου, ενώ ο οδηγός κοιμάται.

Εάν το επίπεδο αποθήκευσης της μπαταρίας πέφτει κάτω από 50 τοις εκατό, το σύστημα αποκόπτει έτσι ώστε να μην πάθουν ζημιά οι μπαταρίες. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του συστήματος είναι ότι έχει μόνο 30dB θόρυβο, λιγότερο θόρυβο δηλαδή από την κυκλοφορία των οχημάτων!

Ο Διευθυντής σχεδίασης αναφέρει ότι προσπάθησαν να δώσουν ένα νέο σχήμα καμπίνας χωρίς να χαθεί τίποτα από την αεροδυναμική του οχήματος και έκανε λόγο και για την αποδοτικότητα των καυσίμων. Η διχρωμία στο ταμπλό αναγκάζει έξυπνα το μάτι να πέσει στα σημεία που έχουν σημασία στο ταμπλό, καθώς και στους εξωτερικούς καθρέπτες.

Η λειτουργική μονάδα προσαρμογής της ανάρτησης που χρησιμοποιήθηκε για την τρέχουσα FH έχει επίσης ανανεωθεί. Πλέον προγραμματίζονται ασύρματα μέσω μιας μονάδας ελέγχου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του εξωτερικού φωτισμού, δυναμοδότη (PTO) εμπλοκή, υδραυλικές λειτουργίες καθώς και το ύψος της ανάρτησης.

Εξωτερικά:

Όπως ήδη γνωρίζετε κάποιοι, η Volvo έχει επενδύσει πολλά στον τομέα της ασφάλειας καμπίνας και στην έκθεση IAA μάλιστα είχαν αποτελέσματα από ένα crash test ενός τέτοιου οχήματος που δοκιμάστηκε σε έναν τοίχο. Το παρμπρίζ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, λύγισε αλλά παρέμεινε άθικτο, περίπου όπως μια ζώνη παραμόρφωσης σε γυαλί. Στο εσωτερικό της καμπίνας, η ομάδα είχε τοποθετήσει σε όλα τα ντουλάπια αποθήκευσης μικρούς τσιμεντόλιθους, και τα ντουλάπια τους παρέμειναν άθικτα. Επίσης, επισημάνθηκε η οροφή με την καταπακτή διαφυγής, το οποίο πληροί τους κανονισμούς ασφαλείας όπως ενός λεωφορείου. Μιλώντας για την ορατότητα αναφέρθηκε στην έκθεση η αύξηση ορατότητας της τάσης του 17% στην περιοχή των παραθύρων.

Για τα βασικά χαρακτηριστικά του οχήματος:(I-See, I-ParkCool, καύσιμα, I-Shift, Συστήματα οδηγικής υποστήριξης, Κινητήρας Volvo FH, ECS4 με Work Remote, Νέος πίνακας οργάνων FH, Νέοι προβολείς FH, Κινητήρας D13K460 Euro 6, νέοι καθρέπτες οπισθοπορείας FH, πετρελαιοκινητήρες Volvo, ECS4 με Work Remote, πίνακας οργάνων, προβολείς, Euro 6, καθρέπτες οπισθοπορείας), μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα:

Βασικά Χαρακτηριστικά

Please follow and like us: