Όλο και περισσότερες εταιρείες μεταφορών θέλουν να εφαρμόσουν την απομακρυσμένη λήψη δεδομένων ταχογράφου και κάρτας οδηγού στα οχήματα του στόλου τους.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι το φορτηγό πρέπει να επιστρέφει περιοδικά στην επιχείρηση για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία από τον ταχογράφο. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για την επιχείρηση. Στους ψηφιακούς ταχογράφους πρέπει να οπωσδήποτε να εισέλθει η κάρτα επιχείρησης για να αρχίσει η μεταφόρτωση δεδομένων.

Χρησιμοποιώντας τις απομακρυσμένες λύσεις λήψης δεδομένων, οι εταιρείες μεταφορών δεν χρειάζεται να έχουν τα οχήματα στην έδρα τους. Τα δεδομένα μεταφέρονται ασύρματα σε οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκονται!

 

tachosafe-schema

 

Σημαντικοί λόγοι για ασύρματη λήψη δεδομένων ταχογράφου:

  • Μόνιμος έλεγχος του στόλου
  • Οι υποχρεωτικές λήψεις γίνονται αυτόματα
  • Δεν υπάρχει κίνδυνος ποινής που προκαλείται από την έλλειψη λήψεων
  • Το όχημα δεν χρειάζεται να επιστρέφει περιοδικά στη βάση για τη λήψη δεδομένων του ταχογράφου, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση κόστους
  • Δεν χρειάζεται υπεύθυνο προσωπικό για τη διαχείριση των δεδομένων του ταχογράφου
  • Συμβατό με το TachoSafe Lite και το TachoSafe WEB

 

Διαδικασία ασύρματης λήψης:

Το “TachoSafe Remote Download GPRS” μεταφορτώνει από απόσταση τον ψηφιακό ταχογράφο. Η μονάδα απομακρυσμένης λήψης (RDU) είναι μόνιμα εγκατεστημένη στο όχημα και συνδέεται με τον ψηφιακό ταχογράφο. Η διαδικασία λήψης συντονίζεται από έναν απομακρυσμένο διακομιστή λήψης.Η διαδικασία λήψης ξεκινάει από το διαχειριστή του TachoSafe RDU. Ο διαχειριστής TachoSafe RDU πρέπει να εγκατασταθεί σε τοπικό υπολογιστή της επιχείρησης με σύνδεση στο διαδίκτυο. Διαχειρίζεται το πρόγραμμα ανάγνωσης δεδομένων μέσω ενός card reader.

Το σύστημα λειτουργεί στο παρασκήνιο αλλά προειδοποιεί τον χρήστη σε περίπτωση σφαλμάτων. Τα δεδομένα λήψης (αρχεία .ddd) θα μεταφερθούν στον διαχειριστή RDU, και θα αποθηκευτούν στον τοπικό υπολογιστή. Τα αρχεία επίσης μπορούν να γίνουν upload και σε ένα λογαριασμό WEB.

 

gprs tachograph servers

καυστήρες e-tacho.gr